< !--End Facebook Pixel Code-- >
 
 

Quarterbacken

Outlet Anbefaler

Under Armour Sports Mask

Under Armour Sports Mask

Under Armour Sports Maske. 3 lags system: 1: Tynd med luftlommer for at skabe struktur, så det...

kr. 249,00

 

Outlet Anbefaler

Washington Redskins - New Era Logo T-Shirt

Washington Redskins - New Era Logo T-Shirt

Washington Redskins - New Era Logo T-Shirt. New Era NFL Logo t-shirt for den rigtige fan. Autentisk ...

kr. 229,00

 

Outlet Anbefaler

Pittsburgh Steelers - Sport Knit

Pittsburgh Steelers - Sport Knit

Pittsburgh Steelers - Sport Knit. New Era NFL´s officielle sidelinje vinter sports hue med kv...

kr. 299,00

 

Outlet Anbefaler

Washington Redskins - OTC 3930

Washington Redskins - OTC 3930

Washington Redskins - OTC 3930.

kr. 399,00

 
Se alle

Hvis et football hold var en krop, så ville quarterbacken utvivlsomt være hovedet. Positionen er den mest synlige og nok den mest vigtige på holdet. Den er synonym med lederskab og pres. QBen er katalysatoren i kastespillet, og afhængigt af hans evner kan resultaterne skifte fra lange bidder af yards og touchdowns, til katastrofale interceptions. På grund af dette er positionen nært forbundet med kampenes udfald, og uanset om et hold vinder eller taber, er det sandsynligvis quarterbacken der får skylden.

 

Quarterbackens job starter før spillet overhovedt går i gang. I klyngen(huddle) fortæller han medspillerne hvilket spil der skal køres. Derefter mens holdkammeraterne stiller op, kigger han på forsvaret og beslutter, om det kaldte spil kommer til at virke. Hvis han ikke tror at det vil lykkes, har han muligheden for at ændre spil-kaldet på linjen med en serie af kodeord – dette kaldes en audible. Derefter starter han spillet ved at råbe ’hut hut’ og modtager bolden fra centeren.

 

Hvis der er kaldt et løbespil, skal quarterbacken aflevere bolden sikkert til runningbacken. Det er QBens opgave at sikre at dette ikke går galt, fordi runningbackens øjne er rettet ned af banen. Hvis spillet er et option, eller toss, skal quarterbacken læse forsvaret og pitche bolden baglæns til runningbacken. Igen er det vigtigt at han sørger for at runningbacken let kan gribe bolden.

 

Det er dog på kastespil at en QB for alvor bliver testet. Her skal han falde tilbage i banen, og omgivet af en hvirvelvind af aggressive forsvarere, der er desperate for at få jordet ham, skal han tage lynhurtige beslutninger. Bag sin offensive linje kigger han ned af banen efter huller i forsvarets opdækning, og læser de ruter som hans receivers løber. Som regel er der en udvikling af ’reads’, først tjekker QBen sin primære receiver, er han dækket, kigger tjekkes nummer to og så videre. Endeligt skal quarterbacken kaste bolden, han skal give den en hård spiral, så den er let at gribe, og kaste det til et sted hvor det kun er receiveren der kan få fat i den. Allerhelst skal den ligge så modtageren kan forsætte i fuldt løb uden at bremse.

 

At gøre alle disse ting indenfor tre til fem sekunder er usandsynligt svært, og det er gunden til at meget få mennesker egner sig til at være quarterbacks.

 

Hvad det kræver

 

Det kræver en helt særlig person at spille quarterback. De fysiske egenskaber er gode at have, en raket arm og højde hjælper. Men de vigtigste egenskaber for en quarterback er mentale.

 

At være en student af spillet er godt, man skal kunne forstå systemerne, spillene og strategierne til fingerspidserne. Og derefter kunne huske og overfører den viden til banen.

 

Mod og hårdførhed er også vigtige, for en quarterback er udsat, og vil blive ramt hårdt uden at han forventer det.

 

Endeligt skal han være en leder der arbejder hårdt, for holdet skal kunne se på ham og tro på ham.

 

Overordnet 

 

 

Quarterbacken er den vigtigste position på banen, og kun en særlig person der vil have det pres, kan udfylde den rolle

 

Quotes

 

”Jeg tror på at alt begynder med en positiv ide. Positivitet er nøglen til succes i forretninger, uddannelse, football og alle andre steder. Hjernen er din mest kraftfulde muskel.”

Ron Jaworski, tidligere Philidelphia Eagles Quarterback

 

”Selvtillid er en skrøbelig ting.”

Joe Montana, Hall of Fame Quarterback